(Isäntä vuodattaa...)

Ostettihin reteesti Nokian digiboksi ja Canaali-kortti reilu vuosi sitten (talvella). Tuotiin välineet kotiin ja yritettiin saada ne pelittämään niin softahan oli ko koneessa niin vanha ettei se vielä osannut lukea korttia (vittuako sit sen lukijan siihen laittoivat ?!?!?!). Asiakaspalvelussa kertoivat että softa pitää päivittää, joten ko laite lähettettiin takaisin (ne ei tietenkään kertoneet että sen voi tehdä myös antennin kautta) kolmen viikon valohoitoon.

Kun kone saatiin takaisin, katseltiin sillä telkkaria kuukauden päivät tyytyväisenä ja kaukosäädin lopetti toimintansa. Rakkine vietiin taas pariksi viikoksi valohoitoon ja kaukosäädin rupesi toimimaan kun boksiin asennettiin softat uusiksi (mikähän kotitonttu niitä softia käy aina siellä muuttamassa) taas. Tässä vaiheessa meillä oli ollut boksi 2,5 kuukautta josta kunnioitettavat 5 viikkoa pajalla softapäivitysten kourissa.

Tämän jälkeen rakkine toimi mukavasti kunnes tuli kesä, jolloin kävi ilmi että meillä ei signaali riitä jos puissa on lehdet ja tuulee/sataa(/on pimeetä tai tulee hyvää ohjelmaa). Siis just sillon kun telkkaria olis kiva katsella, menee kuva mosaiikiksi mutta hyvällä kelillä päiväsaikaan näkyy kaikki sanaruudut, sudokut ja tekstarideitit helvetin hyvin.

Signaalin tasoa tutkimaan hankittiin sit antennimies, joka laittoi vahvistimen antennille sillä seurauksella että analogiset kanavat olivat (talvimyrskyssä hajonneesta vanhasta antennista huolimatta) täydelliset, mutta digipuolella (eri antenni) oli vaakaraitoja kuvassa ja äänessä kuului sirinää. Eipä mennyt kuva mosaiikille sentään, joten hyvä niin. Tästä meni reilu kuukausi eteenpäin ja ukkonen hajoitti koko boksin (tätä ennen boksi kesti kymmenkunta ukkosta), joten kauppaan mars mars ja uutta boksia hakemaan.

Uuden boksin kuva kuitenkin meni mosaiikiksi huolimatta antennin vahvistimesta, mutta viasta päästiin eroon seuraavasti: irotin videot boksista, hain kanavat kahdesti, menin vintille irroittamaan antennista yläkerran antennipiuhan ja kytkin virrat pois vahvistimesta, hain kanavat, kytkin yläkerran antennin ja vahvistimen takaisin (siellä haarassa ei ole telkkaria) ja hain kanavat kahdesti.

Tämän jälkeen kuva toimi moitteetta loppuillan, mutta seuraavana aamuna Humaxi tunki sauhut pihalle. Nyt vähän jännittää että koska vaihtokone hajoaa. Ehkä sunnuntaina kesken formulan...

Havainnot

1) Boksi toimii ehkä kun monta kertaa hakee kanavat samalla lailla. 2) Boksin softat muuttuvat ajan mukaan ja ne pitää toisinaan ajaa uusiksi koneelle. 3) Boksin tomiinta riippuu sekundäärisistä asioista kuten  sääolosuhteet, vuodenaika jne. 4) Yhtä komponenttia vaihtamalla voi joutua tekemään muutoksia koko verkkoon. 5) Boksi pitää resetoida vetämällä piuhat irti jos se on ollut pitkään päällä ja välillä muulloinkin koska se jumittaa eikä ota säätimen käskyjä vastaan.

Johtopäätös

Digi-TV on Bill Gatesin ja Microsoftin uusin aluevaltaus. Muistuttaa hyvin pitkälti vanhaa kunnon NT 4.0 -aikaa jolloin ns insinööriresettejä tehtiin PC:illekkin kun ne kaatuilivat. Lisäksi joitain kertoja on ajeltu kaikki softat uusiksi sisään kun laitteen a) ajuri ei tykännytkään laitteesta b).

Tulevaisuus

Koskahan kesken kiivaimman 100m olympiafinaalin boksista tulee popup että " Boksiinne on satavilla uusi ohjelmistoveriso. Haluatko päivittää >Kyllä  > Ei.

Mutta on se sentään hyvä että joka töllissä näkyy 25 kanavaa joista puolet on valtaosan päivästä suljettu ja loput lähettää em tekstarideittejä ja katapulttipelejä.

ANALOGIA-AIKA JA KANAVAA TAKAISIN KIITS!!!!!

G

PS. Ja paskat se astianpesukonekaan toiminut....